dichter bij zee

posted in: texeliana | 2

posterDichterbijZee[1]

 

in het kader van de lange cultuurjuni op texel van 1 juni t/m 1 juli 2017 zal mijn gedicht zandsculptuur worden aangekleed met een strandhuisje. het zal tevens deel uitmaken van de gedichtenroute, die dit jaar vanwege de zandsuppletie bij paal 9 niet van van den hoorn naar paal 9 leidt, maar in en om den hoorn is gesitueerd.

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

2 Responses

 1. Diana

  Hoi,ik was vanmiddag met Dennis in Huisduinen om naar jouw gedichten te luisteren..ik vond het leuk en leuk je even gezien te hebben!Ik schrijf zelf soms ook gedichten en wil je er een laten lezen en vragen wat je er van vindt..ik schrijf wel doorsnee gedichten,rijmen.. niet zo bijzonder maar ik vertel wat ik voel..

  De zee..

  Ik was net even bij jou..de zee,
  gaf mijn zorgen aan de golfjes mee..
  Als door het water gedragen
  heb ik dit alles gade geslagen..
  Jij was nog rustig en stil,
  zo ook even in mij..rust.niks..stil..
  Jij bent sterk
  en straks wordt het weer vloed,
  je bent mooi..en geeft mij weer een beetje moed…

  Diana.. fijne dag verder!

  • hoi diana, niet alleen leuk dat je er gisteren was, maar ook dat je wat wilt laten lezen, dat is toch altijd een angstige stap. probeer eens om hetzelfde te schrijven zonder rijm, maar wel in hetzelfde ritme. rijm was oorspronkelijk een hulp om teksten beter te kunnen onthouden, maar dat hoeft niet meer, dus dat maakt je vrijer. in plaats van eindrijm kun je ook binnenrijm gebruiken, bijvoorbeeld door een bepaalde klank terug te laten komen, dat hoeft niet per se aan het einde van een woord of aan het einde van een zin te zijn, “gade geslagen” is in principe ook een rijm: rijm is de overeenkomst van klank tussen twee beklemtoonde lettergrepen. wat ook altijd helpt bij het schrijven is dat je in plaats van een letterlijke beschrijving van een gevoel werkt met een beeld. gevoel wordt overgewaardeerd :)

   dank je wel voor het delen en als je nog meer vragen hebt, dan mail je maar.

   groeten,

   roop

Leave a Reply